13 February 2018

De allereerste zomeravond

door Zomer Zonder Vliegen
Nieuws & Info
13 February 2018

De allereerste zomeravond

door Zomer Zonder Vliegen

Zomer zonder vliegen: we zijn vertrokken, en we gaan vooruit! Bedankt iedereen voor de vele duimpjes en positieve reacties.

First things first, even iets over onze naam, Zomer Zonder Vliegen. Met de zet van Zorro: wij vonden dat die alliteratie gewoon goed bekte.

Er waren de dagen zonder vlees (dit jaar niet, jammer) en er zijn de dagen zonder alcohol. Sinds kort hebben we zelfs de dagen zonder klagen. In de tuin mogen we geen pesticiden meer gebruiken want zonder is gezonder en in reportage van het het vrt-programma Pano ging het over dagen zonder auto.  En nu is er dus zomer zonder vliegenWat gaan ze ons nog allemaal verbieden? We verwachten dat dergelijke oprisping er de komende tijd er zal komen uit verschillende richtingen, én we hebben er alle begrip voor.

Een alliteratie dus. Zomer zonder zoemen was nog beter geweest, maar dat zou nergens op slaan. Zomer zonder zonde op nog minder. Wij verbieden niet, wij hopen je alleen even te doen stilstaan bij de impact van reizen per vliegtuig en we dagen je uit de opwindende alternatieven te ontdekken. Want die alternatieven zijn er, daarvan hopen we je de komende maanden onder andere via deze blog van te overtuigen.

Zomer Zonder Vliegen took the airwaves! Hier kan je het interview met Annelien en Esther in het Radio 2-ochtendprogramma van gisteren nog eens herbeluisteren!

Waar ga jij heen deze zomer?