08 June 2019

Reizigers informeren reizigers: deel je buservaringen!

door Zomer Zonder Vliegen
Inspiratie
08 June 2019

Reizigers informeren reizigers: deel je buservaringen!

door Zomer Zonder Vliegen

Hoe lang is het geleden dat je nog met de bus op reis geweest bent? De bus, was dat niet iets waar je vroeger mee op schoolreis ging, naar de Meli en Bobbejaanland en zo, of op bosklassen? Het leukste was als het een dubbeldekker was, spannend! Nadien was een bus iets waar je hoogstens eens mee naar je wintersportvakantie reed.

Tijd om daar verandering in te brengen! Wat zijn jullie ervaringen met busreizen en busmaatschappijen zoals Eurolines en Flixbus?  Deel ze met ons en met andere reizigers in de comments op facebook of vertel ze ons via mail. Heb je er zelf geen ervaring mee maar ken je iemand die onlangs nog met de bus gereisd heeft? Speel de vraag door! Wij geloven dat busvervoer een belangrijker rol kan spelen in de evolutie naar een minder vliegtuiggerichte manier van reizen, wat denken jullie?

Ons gedacht!

Eerder nam ZZV-crewmember Toby een aantal keren de Eurolines-bus, in de paasvakantie reisde hij voor de eerste keer met Flixbus, hieronder vind je zijn bevinden en ervaringen!

  • De website van Flixbus is heel handig, en straalt betrouwbaarheid uit. Er is een gigantisch aanbod aan busverbindingen én het is inderdaad goedkoop. Boeken is kei-eenvoudig en als je enkelen tientallen eurocent extra betaalt, doe je ook aan CO2-compensatie (al geldt voor compensatie van busreizen natuurlijk hetzelfde als compensatie van vliegtuigreizen, meer daarover in onze FAQ's...). Veel meer dan Eurolines lijkt Flixbus ook in te zetten op duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid – en voor zover ik kan inschatten, brengen ze dit verhaal geloofwaardig.
  • De bus was iets later dan gepland, maar daar werd ik een uurtje op voorhand via sms al over ingelicht, geen probleem dus! Je hoeft maar vijf minuutjes op voorhand aanwezig te zijn op de vertrekplaats, meestal in de buurt van treinstations.
  • Eerlijk is eerlijk: super comfortabel is reizen met de bus (voor lange mensen) niet – maar een vliegtuig is dat ook niet. Als je echt comfortabel wil reizen, kies je voor de trein.
  • Op verschillende bussen is er een bagagedrager voorzien voor fietsen. Of die mogelijkheid er is, zie je als je de bus boekt en aangeeft dat je een fiets wil meenemen. Op alle andere bussen kan je een fiets meenemen in een fietstransportzak. Wat mij betreft, zou Flixbus helemaal fantastisch zijn, moest de bagagedrager op iedere bus standaard aanwezig zijn. Nu is het ook niet onmiddellijk duidelijk op welke lijnen dat wel het geval is.
  • Het grootste deel van de tijd werkte de wifi op de bus naar behoren ;)!
  • En ook dit kunnen we wel smaken: recent introduceerde het bedrijf ook Flixair ;)!

Het netwerk van Flixbus groeit snel!